PORTALS DE VÍDEOEls portals de vídeo de Internet són, avui dia, un dels recursos audiovisuals més importants per a l'aula. Aquests serveis en línia ens permeten compartir, d'una forma senzilla i gratuïta, clips de vídeo i representen una abundant font documental.


youtube.jpg

YouTube.com

http://es.youtube.com/ - http://www.youtube.com/
 • Fundada al febrer de 2005, YouTube és l'empresa líder del vídeo online i el destí favorit dels usuaris d'Internet per a veure i compartir vídeos originals en tot el món. YouTube permet als seus usuaris pujar i compartir videoclips d'una forma senzilla i a través d'Internet mitjançant llocs web, dispositius mòbils, blogs i correu electrònic.


archive.jpg

Internet Archive: Moving Images

http://www.archive.org/details/movies
 • Arxiu lliure d'imatges en moviment, amb animacions, pel·lícules i vídeos. Aquesta biblioteca conté milers de pel·lícules digitals que van des dels clàssics llargmetratges, a les emissions diàries de notícies alternatives, i vídeos de tots els gèneres. La majoria d'aquestes pel·lícules estan disponibles per a descarregar.sub.jpg

dotSUB.com ~ qualsevol pel·lícula a qualsevol llengua

http://dotsub.com/
 • En aquesta web poden visualitzar, carregar, subtitular i traduir pel.lícules.teacher.jpg

TeacherTube

http://www.teachertube.com/
 • És un servei amb característiques molt similars a Youtube però especialitzat en el camp de l'educació.blip.jpg

Blip.tv

http://blip.tv/
 • Blip.tv és un lloc d'allotjament gratuït en el qual pots emmagatzemar arxius de vídeos .mov, .mpg, .avi i .wmv. Et permet a més gestionar el teu blog directament usant els motors més populars de publicació com Movable type o Wordpress, tan solament has de configurar-lo.
 • A més et permet llicenciar els teus vídeos mitjançant copyright, les distintes modalitats de creative commons així com disposar-ho per a domini públic. També permet guardar una còpia a Archive.org.
 • Font: http://www.genbeta.com/2005/07/28-mas-sitios-para-subir-videos-ahora-con-bliptvgoogle.jpg

Google Video i Google Video España

http://video.google.es/ - http://video.google.es/
 • L'índex de Google Video és un dels més extensos de la web amb milions de vídeos indexados i disponibles per a la seva visualització. Amb Google Video, permet cercar i veure la vídeos de programes de televisió, pel·lícules, música, documentals, produccions de particulars i altres formats més. L'índex del servei està compost per vídeos que els usuaris han afegit a través dels serveis de Google (YouTube, Google Video) i d’altres llocs.


Videoteques i portals educatius
edu3.jpg

Edu3.cat

http://www.edu3.cat/
 • Edu3.cat és un portal que conté els vídeos educatius elaborats des del Departament d'Educació, així com sèries de TV3 i programes de Catalunya Ràdio que s'han emès al seu dia i que ara s'emmagatzemaran aquí amb fins educatius. La web s'anirà incrementant gradualment amb nous materials a mesura que els tres implicats els vagin afegint.
 • A més dels vídeos, hi ha una àrea de recursos audiovisuals a saber: webTV, ràdio, cinema, fotografia i nous formats. Hi ha també un apartat per a la programació educativa amb un calendari dels horaris en què aquesta s'emet i els canals en què es pot veure.
 • Els docents de Catalunya poden descarregar tots aquests materials, per fer-los servir quan vulguin.

Cercadors i directoris de vídeosPureVideo

http://www.purevideo.com/
PureVideo és un motor de cerca que ens permet buscar entre els més populars directoris de vídeo i llocs per a compartir vídeo que estan disponibles en la Web.Algunes característiques interessants:
 • PureVideo destaca fins a sis canals i cada canal conté aproximadament sis llocs de recursos.
 • Cada resultat de recerca fet per PureVideo té el seu propi alimentador RSS i vostè pot rastrejar el seu status mitjançant qualsevol lector d'alimentadores.

Truveo

http://www.truveo.com/ http://es.truveo.com/ (en espanyol)
Com l’anterior Truveo és un potent motor de recerca dels vídeos de la xarxa.Ens permet realitzar cerques senzilles, d’una sola paraula, fins a cerques més complexes utilitzant varies paraules clau, filtres, operadors,...
En aquesta pàgina (en anglès) hi trobem una completa ajuda: http://developer.truveo.com/SearchQueryOverview.php
A més de la cerca per paraules, també disposem de les CATEGORIES, els CANALS i ETIQUETES.

Google Video

http://video.google.com/ http://video.google.es/
GoogleVideo, a més de poder pujar i allotjar-hi els nostres propis vídeos, actua com un potent indexador. Ens permet fer cerques més o menys complexes utilitzant paraules clau, filtres, operadors,...
Per realitzar cerques avançades podem consultar la pàgina: http://video.google.com/support/bin/topic.py?topic=11452


Altres llocs per allotjar, publicar i intercanviar vídeosAlguns articles:

Referències