EDITAR ARXIUS DE VÍDEO
Guies, manuals i tutorials
Eines i programari


 • aTubeCatcher
  aTube Catcher una alternativa lliure per a descarregar vídeos de YouTube i d'altres llocs web que presten un servei similar a aquest.
  aTube Catcher es publicació sota la llicència GNU, el que vol dir que pertany a l'àmbit del programari lliure.
  Les característiques del programa ón semblades a la de gairebé tots les eines d'aquest tipus:
  • - Descarrega de diversos llocs web, entre ells: YouTube, XTube, Pornotube, Dailymotion, MySpace, Stage6, Google i Yahoo.
  • - Capacitat d'exportar els vídeos a diferents formats: MPG, AVI, MP4, 3GP, 3G2, WMV, PSP, MOV i FLV.
  • - Propietats com la grandària, la relació d'aspecte, el nombre de quadres per segon o els codecs de vídeo i àudio que s'empraran durant la conversió també poden ser establertes per l'usuari.
  A més, aTube Catcher pot descarregar i convertir arxius FLV que estiguin allotjats en altres pàgines distintes a les ja esmentades.
  Llocs per descarregar-lo: des d' aquí o aquí

 • save2pc
  http://www.save2pc.com/
  Save2pc Save2pc es una aplicació gratuïta que descarrega vídeos de YouTube o Google Video i els guarda com arxius mpeg o avi o flv en el nostre ordinador. La interfície d'usuari és molt simple.


 • Vdownloader
  http://www.vdownloader.es/
  Vdownloader és un eficient cercador de vídeos que permet reunir en una les cerques dels principals llocs Web de vídeos de la xarxa (com Youtube i DailyMotion entre d'altres), descarregar-los i convertir-los al mateix temps a diversos formats (-avi, -mpeg entre d'altres). • Reproductors


  • El reproductor multimèdia VLC és programari lliure distribuït sota la llicencia GPL.
   VLC soporta molts còdexs d'àudio i vídeo, així com diferents tipus d'arxius, entre ells els de format flv.
   Pàgina oficial del projecte VLC

  • Miro és un lector multimèdia i multiplataforma capaç de llegir pràcticament qualsevol vídeo que circuli per la xarxa. Es tracta també d'una eina lliure que permet accedir a un conjunt de vídeos mitjançant RSS, video blog o podcast vídeo. Amb Miro es poden baixar i guardar vídeos de llocs com Youtube, Dailymotion, etc. així com qualsevol arxiu de vídeo Big Torrent i visionarlo posteriorment en la pròpia eina.


Editors en línia


 • GorillaSpot
  http://gorillaspot.com/
  Permet editar vídeos online d'una forma bastant senzilla. No és necessari tenir avançats coneixements per a incloure efectes de so, transicions, música i pistes de vídeo. També permet als afeccionats crear trailers de pel·lícules i concursos de creació de vídeo que aniran apareixent en la pàgina principal del lloc.

 • Cellsea
  http://video.cellsea.com/
  Cellsea permet importar un vídeo des del nostre PC o des d'una url. Una vegada l'arxiu està en Celsea, podem redimensionar-lo, retallar-ho, afegir-li so, guardar-ho per a posterior visualització, categorizar-lo o, simplement, convertir-lo a altres formats com: 3GP per a Mobile, AVI per a Windows, MOV per a Mac, MP4 para iPod, MP4 para PSP o FLV Flash.

Mirar també a:


APLICACIONS VÀRIES AMB ARXIUS DE VÍDEO


 • OverStream
  http://www.overstream.net/index.php
  L'editor en línia de OverStream Editor permet crear i sincronitzar subtítols a qualsevol arxiu de vídeo allotjat a YouTube, Google Video, MySpace Video o Dailymotion, els emmagatzema al servidor de OverStream i permet compartir-ne l'enllaç.
  [ Comentat a Genbeta ]

 • BubblePLY
  http://www.bubbleply.com/Default.aspx
  BubblePLY és un divertit servei web que ens permet escollir qualsevol vídeo allotjat a Youtube o Google Vídeos, entre d'altres, i ens possibilita inserir-los bombolles de textos, com en els còmics.
  [ Comentat a Genbeta ]

 • SmashMash
  http://www.smashmash.tv/index.php
  SmashMash és una aplicació web que permet crear un muntatge o collage mitjançant una successió de fotografies, cadascuna d'elles de forma animada i crear un vídeo, que podrà ser compartit.
  [ Comentat a Genbeta ]

 • Kaltura
  http://www.kaltura.com/>
  Kaltura és una senzilla eina online que permet a grups d'usuaris l'edició online dels seus propis vídeos de manera col·laborativa, on una vegada publicades la seva obres finals, qualsevol usuari podrà interactuar amb ella.
  [ Comentat a Genbeta ]

 • VeoGeo
  http://www.veogeo.com/
  VeoGeo permet colocar una gravació de vídeo en el google map. Per això només ens cal una videocamara i una gravadora de GPS
  [ Comentat a wwwhat's New ]

 • Animoto
  http://animoto.com/
  Animoto és una aplicació que ens permet pujar les nostres imatges per a crear un vídeo amb elles. També permet posar música en la seqüència, de manera que el ritme de la música marcarà el pas entre una foto i una altra. El resultat és un vídeo espectacular, més semblat a un videoclip que a un muntatge casolà.
  [ Comentat a wwwhat's New ]

 • UtipU
  http://www.utipu.com/
  UtipU ens permet baixar un programa que gravarà les nostres accions en l'ordinador, amb la possibilitat extra de poder compartir el vídeo gravat des de la web de www.utipu.com
  Una aplicació útil per a fer videotutorials.

 • Veotag
  http://www.veotag.com/
  Veotag permet anotar el que va ocorrent en un vídeo per a poder crear un menú o guió del mateix. D'aquesta forma, si pugem un vídeo d'una conferència, podem indicar els moments exactes en els quals es comenten els diferents punts de la xerrada i permetre als lectors accedir a la part que més interessi a cadascun.